Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Семи небанківським установам анульовано ліцензії

Семи небанківським установам анульовано ліцензії

Національний банк України застосував до семи небанківських установ захід впливу у вигляді анулювання ліцензій на діяльність фінансової компанії/ломбарду. Захід впливу застосовано до:

  • ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “Ф-ТРЕЙДІНГ” (ЄДРПОУ 37815677);
  • ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ІНВЕСТКРЕДИТ” (ЄДРПОУ 36494420);
  • ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “МЕНЕДЖМЕНТ ІНВЕСТИЦІЙ” (ЄДРПОУ 36295902);
  • ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ТАУЕР ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43524741);
  • ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ЕКСПРЕС ФІНАНС” (ЄДРПОУ 40340259);
  • ПОВНОГО ТОВАРИСТВА “СПРАВЕДЛИВИЙ ЛОМБАРД” ВІНОГРАДОВА С.А. І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 37075532).

Нагадуємо, що в період з 18 до 28 березня 2024 року до зазначених фінансових установ застосовано захід впливу у вигляді вимоги про вжиття заходів, спрямованих на усунення (виправлення) виявлених під час нагляду порушень та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Зазначені небанківські фінансові установи не надали на вимогу Національного банку України в установлений регулятором строк інформації та не подали документи, визначені в пункті 1 постанови Правління Національного банку України від 12 серпня 2022 року № 177 "Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39" (зі змінами).

ТзОВ “Ф-ТРЕЙДІНГ”, ТзОВ “ІНВЕСТКРЕДИТ”, ТзОВ “МЕНЕДЖМЕНТ ІНВЕСТИЦІЙ”, ТзОВ “ТАУЕР ФІНАНС”, ТзОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ЕКСПРЕС ФІНАНС” та ПТ “СПРАВЕДЛИВИЙ ЛОМБАРД” ВІНОГРАДОВА С.А. І КОМПАНІЯ” не виконали рішення Національного банку України та не привели діяльність у відповідність до вимог законодавства України.

Також Національний банк України застосував до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “КАЧАЙ ГРОШІ” (ЄДРПОУ 41697872) захід впливу у вигляді анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії у зв’язку з невідповідністю діяльності установи вимогам законодавства з огляду на визнання Національним банком України ділової репутації ТзОВ “КАЧАЙ ГРОШІ” небездоганною.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 27 травня 2024 року.

Рішення набирають чинності з 28 травня 2024 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини