Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Шість установ виключено з Державного реєстру фінансових установ, сім компаній добровільно відмовилися від ліцензій

Шість установ виключено з Державного реєстру фінансових установ, сім компаній добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив шість установ – ТОВ “ДІНЕЙРО ФІНАНС” (ЄДРПОУ 41982039), ПТ “ЛОМБАРД СКРИПНИЧЕНКО ТА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 33324935), ПТ “ЛОМБАРД – СВИЩ, БУДАРОВА” (ЄДРПОУ 31154241), ТОВ “ФК “ФАКТОР ОНЛАЙН” (ЄДРПОУ 40594622), ПТ “ПРОСТО ЛОМБАРД ВЛАДИКО С.В. І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 36497259) та КРЕДИТНУ СПІЛКУ “СОСНИЦЬКА” (ЄДРПОУ 26383047) – із Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 10 грудня 2021 року.

ТОВ “ДІНЕЙРО ФІНАНС” мало чотири ліцензії: на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, а також на надання гарантій. Три ліцензії було анульовано на цьому засіданні Комітету, а ліцензію на надання гарантій – 15 січня 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД СКРИПНИЧЕНКО ТА КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано на цьому засіданні Комітету.

ПТ “ЛОМБАРД – СВИЩ, БУДАРОВА” мало одну ліцензію на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано 29 жовтня 2021 року.

ТОВ “ФК “ФАКТОР ОНЛАЙН” мало одну ліцензію на надання послуг з факторингу, яку було анульовано 9 липня 2021 року.

ПТ “ПРОСТО ЛОМБАРД ВЛАДИКО С.В. І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано 10 листопада 2021 року.

КРЕДИТНА СПІЛКА “СОСНИЦЬКА” мала одну ліцензію на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано на цьому ж засіданні Комітету.

Додатково повідомляємо, що зобов’язання КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ “СОСНИЦЬКА” становили 64 тис. грн (0,005% від загального обсягу ринку кредитних спілок) станом на 1 жовтня 2021 року, а її активи – 816 тис. грн (0,033% від загального обсягу ринку кредитних спілок).

Також Національний банк ухвалив рішення анулювати всі ліцензії двох установ на підставі їхніх власних заяв:

  • ТОВ "ФІНАНСГАРАНТ" (ЄДРПОУ 39877604) – одну ліцензію на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ЦЕНТРАЛЬНА ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 33052684) – одну ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Крім того, Комітет анулював дві з наявних ліцензій ТОВ “ФК “СОКУР” (ЄДРПОУ 38749600), а саме: на надання послуг з фінансового лізингу та на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту. У фінансової компанії залишається чинною ліцензія на надання послуг з факторингу.

Також ТОВ “ФК “ФІН-МАРКЕТ” (ЄДРПОУ 42824463) анульовано одну із наявних ліцензій, а саме на надання гарантій. У фінансової компанії залишаються чинними три ліцензії: на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, а також на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини