Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Шість установ виключено з Державного реєстру фінансових установ, вісім установ добровільно відмовилися від ліцензій

Шість установ виключено з Державного реєстру фінансових установ, вісім установ добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив шість компаній із Державного реєстру фінансових установ та анулював ліцензії восьми учасникам ринку небанківських фінансових послуг.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 5 листопада  2021 року на підставі заяв фінустанов.

Щодо виключення з реєстру

Шість фінансових компаній виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їх заяв:

  • ТОВ “ФК “АЙКЬЮ” (ЄДРПОУ 43573605);
  • ТОВ “ЛЕММА КАПІТАЛ”  (ЄДРПОУ 40807561);
  • ТОВ “ФК “ЮНІВЕРСУМ ФІНАНС” (ЄДРПОУ 39442658);
  • ТОВ “ФРІ МАНІ” (ЄДРПОУ 42567543);
  • ТОВ “ПРОФІТ ФІНКОМ” (ЄДРПОУ 41158846);
  • ТОВ “АКТИВ ФАКТОРИНГ” (ЄДРПОУ 42927335).

ТОВ “ФК “АЙКЬЮ” мало чотири ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання гарантій. Ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовані на цьому засіданні Комітету. Ліцензія на надання гарантій була анульована 15 січня 2021 року.

ТОВ “ФК “ЮНІВЕРСУМ ФІНАНС” мало чотири ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання гарантій, які було анульовано на цьому засіданні.

ТОВ “ЛЕММА КАПІТАЛ” мало три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які були анульовані 29 вересня 2021 року.

ТОВ “ФРІ МАНІ” мало дві ліцензії –  на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які були анульовані 22 вересня 2021 року.

ТОВ “ПРОФІТ ФІНКОМ” мало три ліцензії – на надання гарантій, яка була анульована 12 березня 2021 року, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які були анульовані 17 вересня 2021 року.

ТОВ “АКТИВ ФАКТОРИНГ” мало чотири ліцензії – на надання гарантій, яка була анульована 15 січня 2021 року, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, які були анульовані 8 жовтня 2021 року.

Щодо відкликання ліцензій

Крім анулювання ліцензій у ТОВ “ФК “АЙКЬЮ” та ТОВ “ФК “ЮНІВЕРСУМ ФІНАНС”, Комітет ухвалив рішення щодо відкликання всіх ліцензій у п’яти установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “АЛЬКОР-КАПІТАЛ” (ЄДРПОУ 43436231) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ДІАС ЛІЗИНГ УКРАЇНА” (ЄДРПОУ 39147412) – ліцензію на  надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ГЕРЦ” (ЄДРПОУ 30587514) – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ФК “ГЛОБАЛ ФАЙНЕНС” (ЄДРПОУ 40967769) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ФК “ДІАМАНТ” (ЄДРПОУ 41903842) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу.

Також Комітет ухвалив рішення щодо відкликання в ТОВ “НОВИЙ КОЛЕКТОР” (ЄДРПОУ 43170298) однієї ліцензії, а саме на надання послуг з фінансового лізингу, на підставі поданої установою заяви. Наразі в ТОВ “НОВИЙ КОЛЕКТОР” залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання послуг з факторингу.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини