Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Шість установ виключено з реєстрів та шість – добровільно відмовилися від ліцензій

Шість установ виключено з реєстрів та шість – добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив ТОВ “ФК “СОЛАР ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43171251), ТОВ “КВАНТ ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43352927), ПТ “ЛОМБАРД ЛУКАШ І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 36417990), ПТ “ЛОМБАРД ТРОФИМОВ І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 25542624) із Державного реєстру фінансових установ, а ТОВ “Р.Е.Й.В. - СЕРВІС” (ЄДРПОУ 33357798) та ТОВ “АВСТРО-УГОРСЬКА ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 36258787)  – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, на підставі їхніх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет)  ухвалив на засіданні 14 січня 2022 року.

ТОВ “ФК “СОЛАР ФІНАНС”  мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану на цьому засіданні Комітету.

ТОВ “КВАНТ ФІНАНС” мало три ліцензії – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу, анульовані на цьому засіданні Комітету.

ПТ “ЛОМБАРД ЛУКАШ І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 19 листопада 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД ТРОФИМОВ І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 10 листопада 2021 року.

ТОВ “Р.Е.Й.В. - СЕРВІС” та ТОВ “АВСТРО-УГОРСЬКА ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ” не мали ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу.

Комітет також ухвалив рішення щодо анулювання ліцензії на надання гарантій у двох установ на підставі поданих ними заяв:

  •  ТОВ “ВВС-ФАКТОРИНГ” (ЄДРПОУ 37686875);
  •  ТОВ “ФК “СІТІ ГОЛД” (ЄДРПОУ 41112255).

У ТОВ “ВВС-ФАКТОРИНГ” та ТОВ “ФК “СІТІ ГОЛД” залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу.

Комітет ухвалив рішення щодо анулювання ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу у двох установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “АГРО-ФІНАНС” (ЄДРПОУ 40750369);
  • ТОВ “МВП ЛІЗИНГ” (ЄДРПОУ 39930898).

Наразі ТОВ “АГРО-ФІНАНС” та ТОВ "МВП ЛІЗИНГ" не мають ліцензій на надання фінансових послуг.

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини