Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України застосував до ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." (ЄДРПОУ 32404600) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Страховик систематично порушував ліцензійні умови.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило за результатами засідання, яке відбулося 9 листопада 2021 року.

Нагадаємо, 19 квітня 2021 року ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." тимчасово зупинено ліцензії. 3 вересня 2021 року до страховика було застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення.

Порушення усунені не були і ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." продовжує порушувати:

  • вимоги до платоспроможності, визначені законом України "Про страхування";
  • обов’язкові фінансові нормативи (норматив платоспроможності та достатності капіталу, норматив ризиковості операцій);
  • обов’язок щодо виплати страхового відшкодування та пені за прострочення виплати страхового відшкодування відповідно до умов договору страхування або закону;
  • обов'язок подання регулятору звітів незалежного аудитора щодо підтвердження повноти та достовірності фінансової і регуляторної звітності за 2020 рік;
  • обов'язок фінустанови виконувати розпорядження та рішення Національного банку про усунення порушень законодавства України про фінансові послуги.

Рішення про анулювання ліцензій набуває чинності з 10 листопада 2021 року.

Довідково

ТДВ "СК "Ю.ЕС.АЙ." має незадовільний фінансовий стан, у зв'язку з цим може бути розпочато процедуру банкрутства страховика. Особливості такої процедури визначені статтею 92 Кодексу України з процедур банкрутства (далі – Кодекс). У разі порушення процедури про банкрутство клієнти ТДВ "СК "Ю.Ес.Ай." можуть звернутися до Господарського суду міста Києва з письмовими заявами з вимогами до боржника, а також документами, що їх підтверджують, відповідно до статті 34 Кодексу.

Крім того, статтею 41 Закону України "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" МТСБУ за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду, зокрема у разі недостатності коштів та майна страховика, що визнаний банкрутом та/або ліквідований, для виконання його зобов'язань за договором обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.


 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини