Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії анульовано ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Страховій компанії анульовано ліцензії через відмову в проведенні перевірки

Національний банк України застосував до страхової компанії ТДВ “СК “КРОК” (ЄДРПОУ 38799866) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності із надання фінансових послуг у сфері страхування.

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило на засіданні 26 жовтня 2021 року.

Національним банком у серпні цього року призначено проведення позапланової інспекційної перевірки зазначеної страхової компанії. За результатами перевірки фахівцями Департаменту інспектування Національного банку було встановлено та зафіксовано факт відмови у проведенні перевірки, оскільки страховиком не було забезпечено надання інформації, пояснень, документів, копій документів щодо предмета перевірки, а також доступу до інформаційних систем. Це унеможливило здійснення Національним банком позапланової інспекційної перевірки ТДВ “СК “КРОК” із визначених у розпорядчому акті про проведення інспекційної перевірки питань.

Відмова небанківської фінансової установи в проведенні перевірки, зокрема ненадання документів, інформації щодо предмета перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами чинного законодавства, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набуває чинності з 27 жовтня 2021 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини