Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховій компанії анульовано ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг

Страховій компанії анульовано ліцензії на провадження діяльності із надання фінансових послуг

Національний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг ТОВАРИСТВУ З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" (код за ЄДРПОУ 39682694).

Таке рішення 17 серпня 2021 року ухвалило Правління Національного банку.

ТДВ "СК "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" не виконало два рішення Національного банку про застосування заходів впливу.

Питання щодо діяльності СТРАХОВОЇ КОМПАНІЇ "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" двічі розглядалося Комітетом з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет).

Під час засідання Комітету 02 квітня 2021 року ухвалене рішення № 21/744-пк щодо тимчасового зупинення дії всіх ліцензій та обов’язку страховика усунути  порушення, надавши належним чином  засвідчені документи, що підтверджують усунення порушення. Такий захід впливу був застосований за неподання до Національного банку звітності за 9 місяців 2020 року.

На засіданні Комітету 11 червня 2021 року ухвалене рішення № 21/1542-пк щодо обов’язку ТДВ "СК "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" усунути порушення, зокрема щодо ліцензійних умов. Захід впливу застосований за неподання страховою компанією до Національного банку звітності за 2020 рік та І квартал 2021 року, а також актуарного звіту та інформації щодо ключових ризиків та результатів проведеного стрес-тестування.

Отже, цей страховик не звітує до Національного банку, починаючи з переходу до останнього функцій з регулювання та нагляду за ринком небанківських фінансових послуг (SPLIT). Водночас ТДВ "СК "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" не надано жодної інформації до Національного банку про виконання вищезазначених рішень Комітету.

У зв’язку з цим Правління Національного банку 17 серпня 2021 року ухвалило рішення про застосування до ТДВ "СК "БІЗНЕС СТРАХУВАННЯ" (код за ЄДРПОУ 39682694) заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензій на провадження діяльності із надання фінансових послуг. 

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини