Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Три компанії поповнили фінансовий ринок та один страховик отримав ліцензії

Три компанії поповнили фінансовий ринок та один страховик отримав ліцензії

Національний банк України уніс до Державного реєстру фінансових установ ТОВ “СТАР ФАЙНЕНС ГРУП” (код за ЄДРПОУ 44022416) та ТОВ “ФК “МУНІЦИПАЛЬНИЙ ПРОЦЕСИНГОВИЙ ЦЕНТР” (код за ЄДРПОУ 44196542), а також уніс ТОВ “ЛІЗИНГ ЕКСПЕРТ” (код за ЄДРПОУ 44278389) до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 13 серпня 2021 року.

Крім того, ТОВ “СТАР ФАЙНЕНС ГРУП” та ТОВ “ЛІЗИНГ ЕКСПЕРТ” отримали ліцензії на надання фінансових послуг.

Так, ТОВ “СТАР ФАЙНЕНС ГРУП” отримало три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу. ТОВ “ЛІЗИНГ ЕКСПЕРТ” отримало ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Наразі ТОВ “ФК “МУНІЦИПАЛЬНИЙ ПРОЦЕСИНГОВИЙ ЦЕНТР” ще не має ліцензій на надання фінансових послуг.

Крім того, Комітет ухвалив рішення про видачу АТ “СК “КРАЇНА”  (код ЄДРПОУ 20842474) двох нових ліцензій на такі види страхування:

  • добровільне страхування повітряного транспорту;
  • добровільне страхування відповідальності власників повітряного транспорту (включаючи відповідальність перевізника).

Обсяг страхових премій АТ “СК “КРАЇНА”, отриманих у першому півріччі 2021 року, склав 312,0 млн грн, а активи компанії станом на 30.06.2021 – 323,1 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування станом на 30 червня 2021 року становить 1,4% від загального обсягу. Компанія займається переважно медичним страхуванням (безперервним страхуванням здоров’я) (35,6%), страхуванням здоров’я на випадок хвороби (26,8%) та страхуванням цивільної відповідальності власників транспортних засобів (за внутрішніми договорами) (17,9%).

Довідково

Перевірити чинні ліцензії фінансових установ можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини