Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Три установи виключено з Державного реєстру фінансових установ, шість установ добровільно відмовилися від ліцензій та зареєстровано дві колекторські компанії

Три установи виключено з Державного реєстру фінансових установ, шість установ добровільно відмовилися від ліцензій та зареєстровано дві колекторські компанії

Національний банк України виключив три установи з Державного реєстру фінансових установ, зареєстрував дві колекторські компанії, а шість установ добровільно відмовилися від ліцензій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 29 вересня 2021 року.

Про виключення фінансових установ

ТОВ “ФК “ІНВЕСТ ХАУС” (ЄДРПОУ 41661563), ТОВ “ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АЛЬЯНС” (ЄДРПОУ 42642866) та ПТ “ЛОМБАРД “АГАТ” МИКИТАС І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 24616993) виключено з Державного реєстру фінансових установ на підставі їхніх власних заяв.

ТОВ “ФК “ІНВЕСТ ХАУС” мало чотири ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, які було анульовано на цьому засіданні Комітету, та на надання гарантій, анульовану 30 грудня 2020 року. ПТ “ЛОМБАРД “АГАТ” МИКИТАС І КОМПАНІЯ” мало ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано на цьому засіданні Комітету.

ТОВ “ПЕРШИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ АЛЬЯНС” мало ліцензію на надання послуг з факторингу, яку було анульовано 27 серпня 2021 року.

Про реєстрацію колекторських компаній

Ще дві юридичні особи пройшли реєстрацію в Національному банку України та набули статусу колекторських компаній:

  • ТОВ “КА “БОРГОВА МЕЖА” (ЄДРПОУ 43054033);
  • ТОВ “ЮРИДИЧНА КОМПАНІЯ “ТРІПЛ СІ” (ЄДРПОУ 38213788).

Про анулювання ліцензій

Крім того, Комітет ухвалив рішення щодо відкликання ліцензій у ТОВ “ФК “ІНВЕСТ ХАУС” та ПТ “ЛОМБАРД “АГАТ” МИКИТАС І КОМПАНІЯ”, які також були виключені з Державного реєстру фінансових установ.

Ще в двох фінансових установ відкликано всі ліцензії на надання фінансових послуг:

  • у ТОВ “ЛЕММА КАПІТАЛ” (ЄДРПОУ 40807561) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу;
  • у ТОВ “ФК “ФОРТІНІЯ 17” (ЄДРПОУ 42832914) – ліцензію на надання послуг з факторингу.

Також у двох фінансових установ на підставі поданих ними заяв відкликано по одній ліцензії, а саме на надання гарантій:

  • ТОВ “ФК “ПАРИТЕТ ІНВЕСТ ГРУП” (ЄДРПОУ 43568066);
  • ТОВ “ФК “УКР-ФІН-ГРУП” (ЄДРПОУ 40033450).
Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Інформацію про зареєстровані колекторські компанії розміщено на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням. Доступ до неї є цілодобовим та безоплатним. Завдяки інформації з реєстру кредитодавці й споживачі фінансових послуг завжди зможуть перевірити відомості про колекторську компанію.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини