Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Трьом фінансовим компаніям поновлено дію ліцензій, до однієї фінансової установи  застосовано заходи впливу

Трьом фінансовим компаніям поновлено дію ліцензій, до однієї фінансової установи застосовано заходи впливу

Національний банк України поновив дію ліцензій трьом фінансовим компаніям та застосував заходи впливу до однієї фінансової установи.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив  28 жовтня 2022 року. Рішення набирають чинності  з 31 жовтня 2022 року.

Щодо поновлення дії ліцензій

Дію ліцензій поновлено ТОВ "АВАНТЕ ФІНАНС" (ЄДРПОУ 43702061), ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ФІНОФІС” (ЄДРПОУ 43473797) та ТОВ  "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "АСАП" (ЄДРПОУ 43575529).

Нагадаємо, 19 та 26 серпня 2022 року до цих фінансових установ застосовано заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. На сьогодні порушення усунені, тож Національний банк поновив фінансовим установам дію ліцензій на надання фінансових послуг.

Щодо застосування заходів впливу

ТОВ "АБ ФАЙНЕНШИАЛ ГРУП" (ЄДРПОУ 41918068) тимчасово зупинено дію ліцензій на надання фінансових послуг.

Компанія не виконує вимог законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу в другому кварталі 2022 року. Це негативно впливає на реальні та потенційні фінансові можливості установи, зокрема на рівень ліквідності, платоспроможності, фінансової стійкості, забезпеченості оборотними коштами (власним капіталом).

Фінустанова зобов’язана  усунути порушення до 28 листопада 2022 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини