Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У червні на ринку небанківських фінансових послуг нові гравці не з'явилися, водночас шість учасників залишили ринок

У червні на ринку небанківських фінансових послуг нові гравці не з'явилися, водночас шість учасників залишили ринок

У червні кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилася до  1 653 (станом на 30 червня) з 1 659 (станом на 31 травня).

Станом на 30 червня кількість банків залишилася незмінною та становила 69.

Упродовж червня Національний банк не реєстрував нових учасників ринку небанківських фінансових послуг.

Водночас із реєстрів виключено шістьох учасників – ломбард та страхового брокера (добровільно, на підставі поданих ними заяв), а також фінансову компанію,  ломбард та дві лізингові компанії (примусово, через відсутність у них чинних ліцензій).

Крім того, на підставі поданої заяви одному ломбарду анульовано всі ліцензії. Ще одному ломбарду та одній фінансовій компанії анульовано всі ліцензії примусово.Також частину ліцензій примусово анульовано одній фінансовій компанії, а іншій – зупинено дію ліцензії.

Станом на 30 червня на небанківському ринку працювали 129 страховиків non-life (кількість, якщо порівняти з минулим місяцем, не змінилася) та 13 life-страховиків (кількість не змінилася), 195 ломбардів (було 197), 187 кредитних спілок (кількість не змінилася), 108 лізингових компаній (було 110), 892 фінансові компанії (було 893), 62 страхові брокери (було 63) та 67 колекторських компаній (кількість не змінилася).

Крім того, на ринку визнано 24 банківські групи та 23 небанківські фінансові групи.

На платіжному ринку діє 37 національних платіжних систем, ураховуючи державні, та 16 міжнародних платіжних систем.

У червні до Національного банку надійшло 207 запитів від учасників ринку на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів стосовно фінансових компаній, ломбардів і лізингодавців становила 154. Кількість запитів щодо кредитних установ (банки та кредитні спілки) – 34, страховиків – 18, платіжних установ – 1.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини