Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Українці зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони

Українці зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони

Національний банк України та Банк Швеції 9 червня 2022 року уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Швеції, здійснювати обмін готівкової української гривні на шведські крони (далі – Угода).

Відповідно до Угоди орієнтовно з 15 червня 2022 року повнолітні громадяни України, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Швеції, зможуть обміняти готівкову гривню на шведські крони у відділеннях найбільшої біржової компанії в Швеції Forex, що має 53 філії по всій країні.

Здійснити обмін готівкової гривні на шведські крони за цим механізмом можливо буде в межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до шведської крони, який визначатиме НБУ. Інформація про встановлений курс оновлюватиметься щопонеділка та публікуватиметься на офіціному вебсайті Банку Швеції.

"Підписання цієї угоди є черговим важливим кроком у межах нашої плідної співпраці з Банком Швеції. Щиро вдячний шведським колегам за допомогу та сприяння в цьому надважливому питанні для українців, які через війну вимушено перебувають за кордоном", – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко. 

Нагадаємо, що з початку війни Національним банком України вже укладено угоди щодо обміну готівкової гривні з Національним банком Польщі, Федеральним банком і Міністерством фінансів НімеччиниНаціональним банком Бельгії та Банком Італії

Водночас Національний банк України продовжує активний діалог із центробанками інших країн-партнерів, щоб українські переселенці мали можливість обміняти готівкову гривню на місцеву валюту.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини