Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Вісім установ виключено з реєстрів, ще сім добровільно відмовилися від ліцензій

Вісім установ виключено з реєстрів, ще сім добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив ПТ “ЛОМБАРД ЛЕГУШОВА Г.М., КАЛЬЧЕНКО О.О. “ДЕМЕТРА” (ЄДРПОУ 31688018), ТОВ “ФК “АЛУРІЯ” (ЄДРПОУ 43072822), ТОВ “ФІНАНСГАРАНТ” (ЄДРПОУ 39877604), ПТ “ЛОМБАРД ПАРТНЕР” МОКІЄНКО І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 32297424), ПТ “ПОПОВ І КОМПАНІЯ “ЛОМБАРД ПАРТНЕР” (ЄДРПОУ 42979163), ПТ “ЛОМБАРД “ОНІКС” ЛАВІНЮКОВА Т.В. І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 30118899) із Державного реєстру фінансових установ та ТОВ “ЦЕНТР ФІНАНСОВОГО ЛІЗИНГУ” (ЄДРПОУ 37241931), ТОВ “ЕНЕРГО-ЛІЗИНГ ПЛЮС” (ЄДРПОУ 35549269) – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, на підставі поданих ними заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 29 грудня 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД ЛЕГУШОВА Г.М., КАЛЬЧЕНКО О.О. “ДЕМЕТРА” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану на цьому засіданні Комітету.

ТОВ “ФК “АЛУРІЯ” мало чотири ліцензії – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, на надання гарантій, на надання послуг з фінансового лізингу, анульовані 1 грудня 2021 року.

ТОВ “ФІНАНСГАРАНТ” мало одну ліцензію – на надання послуг з факторингу, анульовану 10 грудня 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД ПАРТНЕР” МОКІЄНКО І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 24 грудня 2021 року.

ПТ “ПОПОВ І КОМПАНІЯ “ЛОМБАРД ПАРТНЕР” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 24 грудня 2021 року.

ПТ “ЛОМБАРД “ОНІКС” ЛАВІНЮКОВА Т.В. І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 24 грудня 2021 року.

У ТОВ “ЦЕНТР ФІНАНСОВОГО ЛІЗИНГУ” та ТОВ “ЕНЕРГО-ЛІЗИНГ ПЛЮС” не було ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу.

Також Комітет ухвалив рішення анулювати всі ліцензії у трьох установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ  “ФК “ЮКРЕЙН САНШАЙН ФІНТЕХ КО. ЛТД” (ЄДРПОУ 43604560) – ліцензію на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • ТОВ “ФК “ІНВЕСТ РЕСУРС” (ЄДРПОУ 40343349) – ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ФК “ЮНАЙТЕД” (ЄДРПОУ 41884207) – ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, та на надання послуг з факторингу.

Крім того, Комітет ухвалив рішення анулювати одну ліцензію у трьох установ на підставі поданих ними заяв:

  • ТОВ “ФК ”КОМБІ” (ЄДРПОУ 43369684) – ліцензію на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ЛАЙФЛАЙН ФІНАНС” (ЄДРПОУ 42951970) – ліцензію на надання послуг з факторингу;
  • ТОВ “ФК “ФІНКРЕД” (ЄДРПОУ 43013898) – ліцензію на надання гарантій.

Зараз у ТОВ “ФК ”КОМБІ” залишається чинною ліцензія на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту. У ТОВ “ЛАЙФЛАЙН ФІНАНС” – ліцензія на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту. У ТОВ “ФК “ФІНКРЕД” залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу.

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини