Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
За минулий тиждень 1,5 тисячі громадян та представників бізнесу приєдналися до підтримки України шляхом купівлі військових ОВДП – депозитарій НБУ

За минулий тиждень 1,5 тисячі громадян та представників бізнесу приєдналися до підтримки України шляхом купівлі військових ОВДП – депозитарій НБУ

Міністерство фінансів із початку повномасштабного нападу росії на Україну провело 16 аукціонів із продажу військових облігацій, залучивши до державного бюджету близько 36,4 млрд грн, 12 млн дол. США та 143,4 млн євро. Про це свідчать дані депозитарію Національного банку України.    

Як і раніше, найбільший портфель військових облігацій України сконцентрований серед банків – первинних дилерів. Водночас все більше громадян та представників бізнесу приєднуються до підтримки України, купуючи військові ОВДП.

Станом на 18 квітня 2022 року майже 7,4 тис. громадян та представників бізнесу України стали власниками військових ОВДП на суму близько 5,5 млрд грн, 4,7 млн дол. США та 22 млн євро. З них 1,5 тис. – долучилися за попередній тиждень. Обсяг вкладень нерезидентів у військові облігації перевищує 50 млн грн.

Військові ОВДП залишаються важливим інструментом для підтримки безперебійного фінансування системи державних фінансів.

Детальніша статистика щодо військових ОВДП розміщена за посиланням. Звертаємо вашу увагу, що дані в таблиці наведені за номінально-амортизаційною вартістю.

Довідково

Національний банк 22 березня 2022 року розпочав публікацію статистики депозитарію НБУ щодо військових облігацій на щотижневій основі. За наведеними нижче посиланнями можна переглянути дані станом на:

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини