Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запрошуємо подавати роботи для участі в Шостій науковій конференції для студентів та молодих дослідників

Запрошуємо подавати роботи для участі в Шостій науковій конференції для студентів та молодих дослідників

Запрошення до участі

19 травня 2023 року відбудеться Шоста наукова конференція Національного банку України та Київської школи економіки для студентів та молодих дослідників. Традиційна тема події: "Банківський сектор та монетарна політика: перспективи розвитку". Захід відбуватиметься в онлайн-форматі.

Під час конференції обговорюватимуться питання функціонування банківського сектору, проведення монетарної політики та забезпечення фінансової стабільності в умовах повномасштабної війни.

У межах заходу також відбудеться лекція почесного доповідача Юрія Городніченка (Каліфорнійський університет, Берклі) на тему "Актуальні питання економічних досліджень".

Запрошуємо подавати наукові роботи в межах загальної теми конференції.

Приклади можливих тем:

  • макроекономічні аспекти проведення монетарної політики в умовах повномасштабної війни;
  • ефективне регулювання банківського сектору та забезпечення фінансової стабільності під час війни;
  • банківське кредитування та післявоєнна відбудова економіки;
  • інші питання з економіки та фінансів.

Що отримають учасники та переможці?

Учасники конференції отримають рецензії на подані дослідження з рекомендаціями щодо вдосконалення робіт. Кращі роботи будуть рекомендовані до публікації в журналі Visnyk of the National Bank of Ukraine та передані на анонімне зовнішнє рецензування (відповідно до видавничої політики журналу). За позитивної рецензії Національний банк забезпечить безкоштовне редагування, переклад та публікацію статті. Переможці конференції отримають сертифікати на навчання за одним із курсів (на вибір) у межах магістерських програм з економіки в Київській школі економіки.

Вимоги до досліджень

Подана робота має бути оригінальною та не опублікованою раніше. У дослідженні доцільно зосередитися на одному питанні чи аспекті та провести його ґрунтовний аналіз.

Перевага надається дослідженням, які ґрунтуються на статистичних даних, та роботам, в яких узагальнюються вже відомі знання та наводяться актуальні рекомендації з економічної політики. Детальні вимоги до написання праць доступні за посиланням.

Робочі мови конференції – українська та англійська (без перекладу). Мова презентації не впливає на результати відбору.

Подання досліджень

Наукові роботи можуть подавати учасники віком до 35 років. Авторів, які бажають презентувати своє дослідження, просимо надсилати роботу на адресу: [email protected], зазначивши в листі назву дослідження, авторів, навчальний заклад або місце роботи та контактні дані. Жодних зборів за подання робіт не передбачено.

Кінцевий термін подання робіт – 23 квітня 2023 року включно. Про результати відбору і включення презентацій у програму конференції буде повідомлено 5 травня 2023 року.

Наукові керівники конференції:

  • Олександр Фарина, начальник відділу досліджень  Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ ([email protected]);
  • Андрій Цапін, заступник начальника відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ ([email protected]);
  • Олеся Верченко, академічний директор з економічної освіти КШЕ ([email protected]).

Ознайомитися з результатами попередньої конференції можна за цим посиланням.  

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини