Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До двох фінансових компаній та одного ломбарду застосовано заходи впливу, одному ломбарду та одній фінансовій компаній поновлено дію ліцензій

До двох фінансових компаній та одного ломбарду застосовано заходи впливу, одному ломбарду та одній фінансовій компаній поновлено дію ліцензій

Національний банк України застосував заходи впливу до двох фінансових компаній та одного ломбарду, а одному ломбарду та одній фінансовій компанії – поновив дію ліцензій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 9 вересня 2022 року. Вони набирають чинності 12 вересня 2022 року.  

Щодо застосування заходів впливу

Національний банк застосував до двох фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг:

  • ТОВ «КИТ-ФІНАНС»  (ЄДРПОУ 43129323);
  • ТОВ «СТАЛЬ ТА ФІНАНСИ БЕНК» (ЄДРПОУ 39410359).

Ці фінансові компанії практично не ведуть діяльності та не комунікують з регулятором, не подають звітності тощо. Саме тому було тимчасово зупинено їхні ліцензії з наданням можливості усунути порушення та відновити діяльність.

Також Національний банк застосував до ПТ “ЛОМБАРД 24” ТОВ “АФІНАЖ ЛТД” І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 40024027) захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню.

Зазначена фінансова установа  не подає звітність та не надає інформацію на вимогу регулятора.

Фінансові установи, до яких застосовано заходи впливу, зобов’язані усунути порушення до 17 жовтня 2022 року.

Щодо поновлення дії ліцензій

Водночас ПТ "ЛОМБАРД ОСКАР" (ПТ "ХІМЧИСТКА "ОСКАР", ПТ "ШВИДКЕ ХАРЧУВАННЯ "ОБЖОРА") (ЄДРПОУ 24413095) та ТОВ «ЕКСПО ПРОПЕРТІ ГРУП»  (ЄДРПОУ 43043091) поновлено дію ліцензій.

Нагадаємо, що 19 та 26 серпня 2022 року до цих фінансових установ було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у зв’язку з ненаданням інформації до Національного банку.

На сьогодні зазначені установи усунули порушення, що стали  причиною для тимчасового зупинення ліцензії, тож Національний банк поновив дію їхніх ліцензій на надання фінансових послуг.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини