Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одна установа поповнила ринок фінансових послуг та зареєстровано одну колекторську компанію

Одна установа поповнила ринок фінансових послуг та зареєстровано одну колекторську компанію

Національний банк України вніс ДП “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР “БЕЗПЕКА” (ЄДРПОУ 14315569) до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Наразі ДП “УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР “БЕЗПЕКА” ще не має ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу.

Крім того, було видано ліцензії ПТ “ЛОМБАРД “КАПІТАЛ-КРЕДИТ” ШЕВЧЕНКО І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 44044010) та ТОВ “АГРОТЕК-ІНВЕСТ” (ЄДРПОУ 36573198).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 5 листопада 2021 року.

Так, ПТ “ЛОМБАРД “КАПІТАЛ-КРЕДИТ” ШЕВЧЕНКО І КОМПАНІЯ” отримало ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, а ТОВ “АГРОТЕК-ІНВЕСТ” – ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу.

Нагадаємо, ПТ “ЛОМБАРД “КАПІТАЛ-КРЕДИТ” ШЕВЧЕНКО І КОМПАНІЯ” внесено до Державного реєстру фінансових установ 9 липня 2021 року, а ТОВ “АГРОТЕК-ІНВЕСТ”  – до Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 22 жовтня 2021 року.

Крім того, Національний банк України продовжує реєструвати колекторські компанії — ТОВ “КОЛЕКТОРСЬКЕ АГЕНТСТВО ФАКТОР” (ЄДРПОУ 36282034) набуло статусу колекторської компанії.

На сьогодні зареєстровано 53 колекторські компанії.

Довідково

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Інформацію про зареєстровані колекторські компанії розміщено на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку за посиланням. Доступ до неї є цілодобовим та безоплатним. Завдяки інформації з реєстру кредитодавці й споживачі фінансових послуг завжди зможуть перевірити відомості про колекторську компанію.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини