Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
П’ятьом надавачам фінансових послуг анульовано ліцензії, до одного – застосовано захід впливу

П’ятьом надавачам фінансових послуг анульовано ліцензії, до одного – застосовано захід впливу

Національний банк України анулював ліцензії п’ятьом учасникам ринку фінансових послуг та застосував захід впливу до одного ломбарду.

Щодо застосування заходу впливу

До ПТ "ЛОМБАРД ШВИДКА ПОЗИКА" ТОВ "ДВІР ФІНАНСІВ" І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 37027033) застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення та їх причини у зв’язку з неподанням звітності за дев’ять місяців 2023 року. Зазначена установа зобов’язана усунути порушення та їх причини у строк до 26 грудня 2023 року.

Щодо анулювання ліцензій

Одній фінансовій компанії, трьом ломбардам та одному лізингодавцю анульовано ліцензії:

Національний банк прийняв вищезазначені рішення з таких причин.

ТОВ "ФК "КОНТРАКТ ПЛЮС" не подало звітність за IIІ квартал 2023 року / дев’ять місяців 2023 року вдруге протягом двох років після застосування Національним банком до фінансової установи заходу впливу за аналогічне порушення.

Інші зазначені небанківські фінансові установи не виконали рішення Національного банку про усунення виявлених порушень ліцензійних умов. Нагадаємо, що впродовж серпня – жовтня 2023 року до цих установ були застосовані заходи впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушень та їх причин, а також подати Національному банку звіт і засвідчені належним чином документи, що підтверджують їх усунення.

Порушення усунені не були.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 11 грудня 2023 року. Рішення набирають чинності з 12 грудня 2023 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини