Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рішення щодо застосування заходу впливу до АТ "РВС БАНК" скасовано в судовому порядку

Рішення щодо застосування заходу впливу до АТ "РВС БАНК" скасовано в судовому порядку

Верховний Суд 28 лютого 2023 року ухвалив постанову, якою залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій щодо скасування рішення Національного банку України про накладення штрафу на АТ "РВС БАНК".

Національним банком України буде враховано вищезазначену постанову у своїй діяльності щодо релевантних правовідносин.

Водночас щодо цієї постанови Верховного Суду викладено окрему думку судді Верховного Суду. У ній суддя зазначив, що Національний банк України діяв у межах повноважень, застосовуючи максимальний розмір штрафної санкції до АТ "РВС БАНК", а висновки Верховного Суду не були обгрунтовані належним чином.

Суддя вважає, що Верховний Суд, погоджуючись із судами першої та апеляційної інстанцій про необхідність визнання протиправним та скасування рішення Національного банку про накладення на позивача штрафу, обмежився встановленням процедурних порушень, допущених Національним банком при складанні спірного рішення, та не врахував наслідків і серйозності порушення, вчиненого АТ "РВС БАНК", а також наявності в Національного банку дискреційних повноважень щодо застосування конкретного розміру штрафної санкції.

Верховний Суд також не надав правової оцінки суті виявлених Національним банком порушень законодавства у сфері фінансового моніторингу, вважає суддя.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини