Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк застосував до ПрАТ "СК "ОСТРА" (ЄДРПОУ 14288111) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг. 

Таке рішення Правління Національного банку ухвалило 8 лютого 2022 року.

Нагадаємо, що 21 квітня 2021 року до страховика вже  застосовувався  захід впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення. ПрАТ "СК "ОСТРА"  порушувало нормативи платоспроможності та достатності капіталу і ризиковості операцій. Оскільки порушення усунені не були, 28 серпня 2021 року ПрАТ "СК "ОСТРА" тимчасово зупинено всі ліцензії на провадження страхової діяльності. 

На сьогодні Національний банк не отримав документів, які підтверджують усунення порушень. Крім того, активів компанії недостатньо для дотримання фінансових нормативів та мінімальних вимог до капіталу. Компанія потребує докапіталізації. 

Ураховуючи те, що ПрАТ "СК "ОСТРА" має незадовільний фінансовий стан, тривале недотримання нормативів платоспроможності, достатності капіталу та ризиковості операцій і не усунуло виявлених регулятором порушень у строк, страховику відкликано (анульовано) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Рішення про анулювання ліцензій набирає чинності з 9 лютого 2022 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини