Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Три установи виключено з реєстру фінансових установ та чотири компанії добровільно відмовилися від ліцензій

Три установи виключено з реєстру фінансових установ та чотири компанії добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив три установи – ТОВ “ФК “ШВИДКА ГОТІВОЧКА” (ЄДРПОУ 42506957), ПТ “ЛОМБАРД “ГРОШЕНЯТКО” ТОВ “АЛЬТА ФІНАНС” І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 36577344) та КРЕДИТНУ СПІЛКУ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ УКРАЇНИ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ “ОФІЦЕРСЬКА КРЕДИТНА СПІЛКА” (ЄДРПОУ 26413774) – з Державного реєстру фінансових установ на підставі їх власних заяв.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 03 вересня 2021 року.

  • ТОВ “ФК “ШВИДКА ГОТІВОЧКА” мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано 13 серпня 2021 року.
  • ПТ “ЛОМБАРД “ГРОШЕНЯТКО” ТОВ “АЛЬТА ФІНАНС” І КОМПАНІЯ” мало одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано 06 серпня 2021 року.
  • КРЕДИТНА СПІЛКА ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ УКРАЇНИ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ “ОФІЦЕРСЬКА КРЕДИТНА СПІЛКА” мала одну ліцензію на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, яку було анульовано  23 липня 2021 року.

Додатково повідомляємо, що зобов’язання цієї кредитної спілки становили 36,71 тис. грн (0,002 % від загального обсягу ринку) станом на 01 липня 2021 року, а активи – 534,11 тис. грн (0,022 % від загального обсягу ринку).

Також Національний банк відкликав усі ліцензії в чотирьох фінансових установ на підставі поданих ними заяв. Так, відкликано ліцензії у:

  • ТОВ “ФК “ФІНАНСОВІ ТЕХНОЛОГІЇ” (ЄДРПОУ 37560090) три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “ФК “АВАНТАЖ” (ЄДРПОУ 38925599) три ліцензії – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ТОВ “МІЧИГАН ФІНАНС” (ЄДРПОУ 43415473) три ліцензії –  на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу, а також на надання послуг з фінансового лізингу;
  • ПрАТ “СФГ “ГЛЄБОВ І ПАРТНЕРИ” (ЄДРПОУ 31565863) двадцять ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування за різними видами страхування.

Обсяг страхових премій ПрАТ “СФГ “ГЛЄБОВ І ПАРТНЕРИ” становив  102 тис. грн станом на 30 червня 2021 року,  а вартість активів – 13,8 млн грн. Страховий портфель компанії складається зі страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ і страхування майна (іншого, ніж передбачено пунктами 5-9 статті 6 Закону України «Про страхування»). Частка ринку компанії за страховими преміями за ризиковими видами страхування становила 0,0005% від загального обсягу.

Згідно з інформацією страховика компанія не мала невиконаних (прострочених) зобов’язань за договорами страхування станом на 09 серпня 2021 року.

Додатково повідомляємо, що Національний банк у квітні 2021 року застосував до ПрАТ “СФГ “ГЛЄБОВ І ПАРТНЕРИ” захід впливу за недотримання обов’язкових фінансових нормативів, а саме зобов’язав вжити заходів для усунення порушення. Проте зазначена компанія відповідні порушення не виправила.

Довідково

Після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Анулювання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини