Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Українці зможуть обміняти готівкову гривню на швейцарські франки

Українці зможуть обміняти готівкову гривню на швейцарські франки

Національний банк України та Національний банк Швейцарії 22 червня 2022 року уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Швейцарії, здійснювати обмін готівкової української гривні на швейцарські франки (далі – Угода).

Відповідно до Угоди з 27 червня 2022 року повнолітні громадяни України, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Швейцарській Конфедерації, зможуть обміняти готівкову гривню на швейцарські франки в окремих відділеннях банків UBS Switzerland AG та Credit Suisse.

Здійснити обмін готівкової гривні на швейцарські франки можливо буде в межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень на одну особу. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до швейцарського франка, який визначатиме НБУ. Інформація про встановлений курс щотижня публікуватиметься на вебсайтах UBS Switzerland AG та Credit Suisse.

"Щиро вдячний колегам із Національного банку Швейцарії за підтримку наших громадян, які через війну вимушено опинилися поза межами нашої держави. Національний банк України продовжує активний діалог із центробанками країн-партнерів, щоб українські переселенці мали можливість обміняти готівкову гривню на місцеву валюту", – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Нагадаємо, що з початку війни Національний банк України вже уклав угоди щодо обміну готівкової гривні з центральними банками Польщі, Німеччини, Бельгії, Італії, Швеції та Нідерландів.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини