Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Українці зможуть обміняти готівкову гривню на євро в Нідерландах

Українці зможуть обміняти готівкову гривню на євро в Нідерландах

Національний банк України та Центральний банк Нідерландів 13 червня 2022 року уклали угоду, що дасть можливість українцям, які перебувають у Нідерландах, здійснювати обмін готівкової української гривні на євро (далі – Угода).

З 15 червня 2022 року повнолітні переміщені особи з України в Нідерландах, які мають дійсний український паспорт або ID-картку, а також повнолітні громадяни України, які мають документ іноземця або резидента, виданий у Нідерландах (пластикова картка), зможуть обміняти готівкову гривню на євро у відділеннях компанії GWK Travelex, що має представництва по всій країні. Вся необхідна інформація з умовами таких обмінних операцій додатково буде розміщена на онлайн-майданчику для українських біженців у Нідерландах RefugeeHelp.

Відповідно до Угоди обміняти готівкову гривню на євро можливо в межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень. До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

Обмін здійснюватиметься із застосуванням фіксованого обмінного курсу гривні до євро, який визначатиме НБУ. Інформація про встановлений курс оновлюватиметься щопонеділка та публікуватиметься на офіційних вебсайтах GWK Travelex та RefugeeHelp.

"Ми надзвичайно вдячні партнерам з центробанку Нідерландів за сприяння в організації обміну готівкової гривні на євро на території їх держави для наших вимушених переселенців. Національний банк України продовжує активний діалог із центробанками інших країн-партнерів, щоб українські переселенці мали можливість обміняти готівкову гривню на місцеву валюту", – наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Нагадаємо, що з початку війни Національним банком України вже укладено угоди щодо обміну готівкової гривні з Національним банком Польщі, Федеральним банком і Міністерством фінансів Німеччини, Національним банком Бельгії, Банком Швеції та Банком Італії.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини