Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Відновлюються тарифи за платежі у СЕП

Національний банк відновлює тарифи за платежі в Системі електронних платежів (далі – СЕП) з 24 липня 2020 року.

Це пов’язано із запланованим переходом СЕП на розширений регламент роботи, що передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7).

Крім того, Національний банк прийняв таке рішення ураховуючи поетапне послаблення Кабінетом Міністрів України карантинних та протиепідемічних заходів, пов’язаних із запобіганням поширенню на території України коронавірусної інфекції. 

Тож з 24 липня 2020 року для учасників системи почнуть діяти оновлені тарифи за послуги в системі, перехід на які регулятор планував здійснити ще навесні цього року. Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку України від 15 липня 2020 року № 101.

Нагадаємо, що у зв’язку з карантином Національний банк упродовж чотирьох місяців (з 24 березня 2020 року) не стягував з банків плату за здійснення розрахунків у системі.

Довідково

Система електронних платежів Національного банку (СЕП) – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Учасниками СЕП станом на 01 січня 2020 року було 75 банків, Державна казначейська служба та Національний банк України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини