Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Чотири установи виключено з Державного реєстру фінансових установ, три установи добровільно відмовилися від ліцензій

Чотири установи виключено з Державного реєстру фінансових установ, три установи добровільно відмовилися від ліцензій

Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ ТОВ "ФК "АВЕРОН" (ЄДРПОУ 41828734), ТОВ "ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА" (ЄДРПОУ 40190054) та ПТ "ЛОМБАРД "ДЕШЕВА ГОТІВКА" КОМПАНІЯ "ДІАФОКС КОНСАЛТІНГ ЛІМІТЕД" І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 38716135) на підставі їх власних заяв, а також АТ "СК "НАДІЯ" (ЄДРПОУ 14060678) через відсутність у товариства чинних ліцензій.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 26 листопада 2021 року.

ТОВ "ФК "АВЕРОН" мало дві ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовані 29 жовтня 2021 року.  

ТОВ "ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА" мало дві ліцензії – на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовані на цьому засіданні Комітету.

ПТ "ЛОМБАРД "ДЕШЕВА ГОТІВКА" КОМПАНІЯ "ДІАФОКС КОНСАЛТІНГ ЛІМІТЕД" І КОМПАНІЯ" мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 29 жовтня 2021 року.

АТ "СК "НАДІЯ" мало ліцензію на здійснення добровільного страхування життя. Рішення про анулювання зазначеної ліцензії Правління Національного банку ухвалило на засіданні 18 листопада 2021 року. Нагадаємо, 3 вересня 2021 року  до страхової компанії було застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензії. Страховика було зобов'язано усунути порушення, що стало причиною для тимчасового зупинення ліцензії, у строк до 6 жовтня 2021 року. Порушення усунене не було.

Крім того, страховиком не виконано чотири заходи впливу попереднього регулятора (Нацкомфінпослуг) за недотримання упродовж тривалого часу нормативу платоспроможності та достатності капіталу. Порушення триває понад два з половиною роки (з 31 грудня 2018 року).

Після виключення з Державного реєстру фінансових установ цей страховик втрачає статус фінансової установи.

Комітет також ухвалив рішення щодо відкликання ліцензій на підставі поданих заяв у:

  • ТОВ “ФК ФАКТОРИНГ АЛЬФА” (ЄДРПОУ 41733810) - ліцензії на надання гарантій;
  • ТОВ "ІНВЕСТ ФІНАНС УКРАЇНА" (ЄДРПОУ 40190054) – ліцензії на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;
  • КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ СИЛОВИХ ВІДОМСТВ “ОФІЦЕРСЬКА КРЕДИТНА СПІЛКА” (ЄДРПОУ 26412543) – ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту.

Інформуємо, у ТОВ “ФК ФАКТОРИНГ АЛЬФА” залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, надання послуг з факторингу та на надання послуг з фінансового лізингу.

Станом на 1 жовтня 2021 року активи КРЕДИТНОЇ СПІЛКИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ТА ПРАЦІВНИКІВ СИЛОВИХ ВІДОМСТВ “ОФІЦЕРСЬКА КРЕДИТНА СПІЛКА” становили 345,36 тис. грн (0,014% від загального обсягу ринку кредитних спілок). Кредитна спілка не має невиконаних зобов'язань.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сайті Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

Національний банк має право ухвалити рішення про виключення фінансової установи з Державного реєстру фінансових установ, якщо установа не має чинних ліцензій на право  надання фінансових послуг. Порядок виключення фінансових установ з Державного реєстру фінансових установ визначений абзацом  сьомим пункту 1 розділу XIX Положення про Державний реєстр фінансових установ, затвердженим розпорядженням Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 28 серпня 2003 року № 41 (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини