Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Минулого тижня понад 30 тисяч громадян та представників бізнесу доєдналися до купівлі військових ОВДП – депозитарій НБУ

Минулого тижня понад 30 тисяч громадян та представників бізнесу доєдналися до купівлі військових ОВДП – депозитарій НБУ

Міністерство фінансів України з початку повномасштабного нападу росії провело 27 аукціонів із продажу військових облігацій, залучивши до державного бюджету понад 55,2 млрд грн, близько 144,1 млн дол. США та 176,5 млн євро. Про це свідчать дані депозитарію Національного банку України.   

Найбільший портфель військових ОВДП традиційно сконцентрований серед банків – первинних дилерів. Водночас минулого тижня кількість вкладників серед громадян та бізнесу збільшилася з 11,8 тис. до 43,3 тис.

Рекордне зростання пов'язане із запровадженням учасниками ринку капіталу нових цифрових сервісів у координації із депозитарієм НБУ, біржами та центральним контрагентом. У тому числі, завдяки введенню напередодні нових модернізованих сервісів API-взаємодії системи "Депозитарій НБУ"

Станом на 9 травня 2022 року обсяг вкладень українських громадян та бізнесу у військові облігації перевищує 4,6 млрд грн, 45,7 млн дол. США та 25,6 млн. євро, а нерезидентів – 66,7 млн грн.

Нагадуємо, що сьогодні кожен бажаючий може доєднатися до купівлі військових ОВДП та підтримати у такий спосіб фінансовий фронт України.

Детальніша статистика щодо військових ОВДП розміщена за посиланням. Дані в таблиці наведені за номінально-амортизаційною вартістю.

Довідково

Національний банк 22 березня 2022 року розпочав публікацію статистики депозитарію НБУ щодо військових облігацій на щотижневій основі. За наведеними нижче посиланнями можна переглянути дані станом на:

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини