Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Шести фінансовим установам анульовано ліцензії, одній – поновлено

Шести фінансовим установам анульовано ліцензії, одній – поновлено

Національний банк України застосував заходи впливу у вигляді анулювання всіх ліцензій до шести фінансових установ. Водночас одній фінустанові дію ліцензії було поновлено. 

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг (далі – Комітет) ухвалив на засіданні 5 листопада 2021 року.

Так, ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг було анульовано трьом  фінансовим компаніям та трьом ломбардам:

  • ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ВЕРУМ КЕПІТАЛ" (ЄДРПОУ 40371774);
  • ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ДЕВІАНТ" (ЄДРПОУ 43011293);
  • ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ВЕЛЬВІЧІЯ" (ЄДРПОУ 42721895);
  • ПОВНОМУ ТОВАРИСТВУ "ЛОМБАРД ПП ЗЛАТОФІНРЕСУРС І К" (ЄДРПОУ 21886953);
  • ПОВНОМУ ТОВАРИСТВУ "ЛОМБАРД "ДОБРОБУТ" ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "АГЕНСТВО НЕРУХОМОСТІ "ДОБРОБУТ" І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 36541496);
  • ПОВНОМУ ТОВАРИСТВУ "ЛОМБАРД "КАСА.ЮА" ЗА УЧАСТЮ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КЕСЕФ-ФІНАНС", ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЗАГАВ-ФІНАНС" (ЄДРПОУ 41407429).

Нагадаємо, 3 вересня та 10 вересня 2021 року  Національний банк застосував до  зазначених вище фінансових установ заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій через неподання звіту незалежного аудитора за 2020 рік. 

Станом на 5 листопада 2021 року порушення усунене не було.

Рішення про застосування заходів впливу набирає чинності 8 листопада 2021 року. 

На цьому ж засіданні Комітету було поновлено дію ліцензії на надання фінансових послуг ТОВ "АВТОЦЕНТР "МОТОР СІТІ" (ЄДРПОУ 38910734).

24 вересня 2021 року зазначеній фінансовій установі Національний банк зупинив дію ліцензії  через неподання звіту незалежного аудитора за 2020 рік. Товариство усунуло зазначене порушення. 

Рішення про поновлення дії ліцензій набирає чинності 8 листопада 2021 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини