Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Двом страховим компаніям анульовано ліцензії

Двом страховим компаніям анульовано ліцензії

Національний банк України застосував захід впливу у вигляді анулювання ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "САН ЛАЙФ" (ЄДРПОУ 21538028) та ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ГАММА" (ЄДРПОУ 33947733). Страховики тривалий час порушують нормативи платоспроможності та достатності капіталу.

Такі рішення Правління Національного банку ухвалило на засіданні 11 листопада 2021 року.

Нагадаємо, до ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "САН ЛАЙФ" 16 квітня 2021 року був застосований захід впливу  у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення порушення нормативу платоспроможності та достатності капіталу та деяких інших нормативів. 19 серпня 2021 року регулятор тимчасово зупинив всі ліцензії страховика, оскільки порушення усунені не були. Крім того, страхова компанія має незадовільний фінансовий стан. 

До ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "ГАММА" 23 квітня 2021 року був застосований захід впливу  у вигляді зобов'язання вжити заходів для усунення порушення нормативу платоспроможності та достатності капіталу й деяких інших нормативів. Порушення усунені не були, тому  27 серпня 2021 року страховику було тимчасово зупинено всі ліцензії.

Страховики не усунули порушень, тож регулятор анулював ліцензії. 

Рішення про анулювання ліцензій набирають чинності з 12 листопада 2021 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити чинні ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини