Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Одинадцятьом небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії

Одинадцятьом небанківським фінансовим установам анульовано ліцензії

Національний банк України анулював ліцензії одинадцятьом небанківським фінансовим установам. Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 04 грудня 2023 року. Такі рішення набирають чинності з 05 грудня 2023 року.

ТОВ “ФК “КОНВЕРСІЯ” (ЄДРПОУ 39216619) та ТОВ “ФК “ФІНАНСОВИЙ СВІТ” (ЄДРПОУ 39164414) анульовано всі наявні ліцензії, а саме на: надання послуг з факторингу, надання послуг з фінансового лізингу, надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту, надання гарантій та торгівлю валютними цінностями.

Вищезазначені рішення прийняті у зв’язку з невідповідністю ділової репутації власника істотної участі ТОВ “ФК “КОНВЕРСІЯ” та ТОВ “ФК “ФІНАНСОВИЙ СВІТ”, а також цих установ вимогам законодавства.

Також усі наявні ліцензії анульовано в таких фінансових установ:

Нагадуємо, що в період з 31 липня 2023 року до 25 вересня 2023 року до вищезазначених фінансових установ було застосовано заходи впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушень та причин, що сприяли їх вчиненню.

Порушення полягали в невиконанні вимог пунктів 1, 11 постанови Правління Національного банку України від 12 серпня 2022 року № 177 “Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року № 39” (зі змінами) та пункту 74 глави 5 розділу ІІ Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 24 грудня 2021 року № 153 (зі змінами), щодо подання Національному банку України відповідних документів.

Зазначені установи не виконали рішення Національного банку України та не усунули порушення ліцензійних умов.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини